Toijalan Eräveikot ry

Toijalan Eräveikot, ruskea poikalippukunta, perustettiin vuonna 1928. Yrityksiä partiotoiminnan käynnistämiseksi oli ollut joitakin jo sitä ennekin, mutta ne olivat rauenneet eri syistä. Eräveikkojen toiminta käynnistyi alusta pitäen voimakkaana. Toijalassa toimi 1950-luvulla kolme muutakin lippukuntaa, mutta ne sulautuivat vähitellen Eräveikkoihin. Tyttö- ja poikapartiotoiminta yhdistyivät jo 70-luvun lopulla, mutta vasta vuonna 1985 lippukunnasta tuli virallisesti yhteislippukunta. Nykyinen jäsenmäärä on noin 300 henkeä. (joista alle 29 vuotiaita n.84%)

Lippukunta hankki v. 1960 omistukseensa Iso-Arajärven rannalta leirialueen, jonne on rakennettu kaksi kämppää, sauna ja tarvittavat leirirakennelmat. Alue on ollut vilkkaassa ympärivuotisessa käytössä leiri- ja retkikohteena sekä retkien ja vaellusten tukipaikkana. Viikoittaiset kokoukset pidetään Toijalan seurakuntatalolla.

Ikäkausien, laumojen, joukkueiden ja vartoiden oman kokous-, retki- ja koulutustoiminnan lisäksi lippukunta järjestää vuosittain yhteisinä tapahtumina muun muassa syyskaudella Onkikilpailun, Itsenäisyyspäivän kynttiläkulkueen sankarihaudoille ja pikkujoulun. Kevätkauden merkittävimpiä tapahtumia ovat talvileiri, Masinsuksi- ja Minimasinsuksi -tapahtumat, partioviikon tapahtumat sekä osallistuminen partioparaatiin. Kesän kohokohtana ovat yleensä kesäleirit lippukunnan sudenpennuille ja seikkailijoille samoajille sekä tarpojille.
 Toijalan Eräveikkojen lipussa on sinisellä pohjalla harmaa kanto, johon on lyöty kaksi kirvestä.